over ons

Ons Verhaal

Culaccino is een samenwerking van drie vrienden met een passie voor limoncello. Iets wat naar onze mening bij geen enkele borrel mag missen. 

De afgelopen jaren zijn we bezig geweest met het creëren van onze eigen limoncello. Eerst voor eigen gebruik. Na veel proeven hebben we nu ons recept geperfectioneerd en willen we het graag met andere delen. 

Zilveren medaille

In 2021, ons eerste productie jaar, hebben we uit nieuwsgierigheid meegedaan aan een wereldwijde tasting. The International Wine and Spirits Competition. 

Een jury van experts heeft limoncello’s uit heel de wereld blind geproefd en beoordeeld. Tot onze verwondering hebben ze Culaccino Limoncello met een zilveren medaille beloond. 

Wij wisten natuurlijk al lang dat onze limoncello heerlijk is. Nu is het ook nog bevestigd door echte kenners. 

Water / Lemon

Perfecte combinatie

Na maanden van proeven en experimenteren hebben we ons recept gevonden.

De perfecte samenstelling van hoogwaardige ingrediënten. Biologische citroenen, hard Brabants water, pure alcohol en loepzuivere suiker. Het eindresultaat is iets waar we erg trots op zijn. En dat proef je!

Een samenstelling waar iedereen water van in de mond krijgt!

Evenzo is ons bedrijf de perfecte combinatie van een jonge accountant, een creatief brein en een grote mond.

Citroenen
Onze citroenen zijn de basis van de Limoncello. Elke maand schillen wij eigenhandig honderden citroenen. Deze zijn biologisch en hebben geen waslaag. Dit is belangrijk voor ons omdat we alleen de schil van de citroen in onze limoncello verwerken. De schil zit vol oliën die onze limoncello smaak geven.
Water
Voor onze Limoncello wordt uitsluitend schoon Brabants drinkwater gebruikt. Na vele testen met natuurlijk bron water, mineraal water en zacht drinkwater zijn we erachter gekomen dat Brabants drink water rechtstreeks uit de kraan het lekkerst is voor onze Limoncello. Bovendien bevat hard water enorm veel goede ingredienten als calcium, mineralen en magnesium. Super gezond dus!
Suiker
Wij gebruiken kandij als zoetstof. Na een lange tijd proeven zijn we erachter gekomen dat kandijsuiker de ultieme zoetstof voor onze heerlijke limoncello is. Kandij is een gekristalliseerde vorm van suiker die in zuiverheid normale kristalsuiker voorbij gaat. Dit betekent dat we minder suiker hoeven toe te voegen voor hetzelfde resultaat. Daarnaast geeft kandij onze limoncello een heerlijk pure nasmaak.
Alcohol
Wij gebruiken 96% pure alcohol. Deze alcohol is zo puur dat er geen nare bijsmaken aan zitten. Oftewel niks wat de heerlijke pure smaak van onze limoncello kan beïnvloeden.
Previous
Next

Gijs Grootens

eigenaar | Sales

gijs@culaccino.nl

Bas Grootens

eigenaar | accounting

bas@culaccino.nl

Casper Hogeweg

eigenaar | marketing

casper@culaccino.nl