over ons

Prijswinnende limoncello

In 2021, ons eerste productie jaar, hebben we uit nieuwsgierigheid meegedaan aan een wereldwijde tasting. The International Wine & Spirit Competition. 

Een jury van experts heeft limoncello’s uit heel de wereld blind geproefd en beoordeeld. Tot onze verwondering hebben ze Culaccino Limoncello met een 91 punten en een zilveren medaille beloond. 

Na het perfectioneren van ons recept hebben wij in 2022 weer onze limoncello ingestuurd. Ons harde werk werd beloond met wederom een zilveren medaille en wel 92 punten!

2021 - 91 punten

Great lemon base with rich citrus fruits on the nose and a streak of fresh acidity that cuts through the sweet kumquat flavours in the mouth. An extremely smooth and seductive character.

2022 - 92 punten

A classic and well-balanced example. Vibrant and zesty, bursting with freshly squeezed lemon juice on the nose. The palate displays a ripe lemon creaminess underpinned by smooth, well-integrated alcohol.

Ons Verhaal

Culaccino is een samenwerking van drie jonge, gedreven vrienden. 

Met een passie voor horeca en de Italiaanse keuken zijn wij in coronatijd aan de slag gegaan met onze eigen limoncello.

Na veel proeven hebben we ons recept geperfectioneerd en willen we het graag met andere delen. 

 

van citroen naar citroenijs

IJssalon Frezzo neemt onze geschilde citroenen maar al te graag over. Zij persen het sap uit de citroenen en maken hier heerlijk fris citroenijs van. 

Elkaar een handje helpen is belangrijk deze dagen! En het is ook nog eens super duurzaam! 

Water / Lemon

Perfecte combinatie

Na maanden van proeven en experimenteren hebben we ons recept gevonden.

De perfecte samenstelling van hoogwaardige ingrediënten. Biologische citroenen, Brabants water, pure alcohol en zuivere kandijsuiker. Het eindresultaat is iets waar we erg trots op zijn. En dat proef je!

Een samenstelling waar iedereen water van in de mond krijgt!

Evenzo is ons bedrijf de perfecte combinatie van een jonge accountant, een creatief brein en een grote mond.

Citroenen
Onze citroenen zijn de basis van de Limoncello. Elke maand schillen wij eigenhandig honderden citroenen. Deze zijn biologisch en hebben geen waslaag. Dit is belangrijk voor ons omdat we alleen de schil van de citroen in onze limoncello verwerken. De schil zit vol oliën die onze limoncello smaak geven.
Water
Voor onze Limoncello wordt uitsluitend schoon Brabants drinkwater gebruikt. Na vele testen met natuurlijk bron water, mineraal water en zacht drinkwater zijn we erachter gekomen dat Brabants drink water rechtstreeks uit de kraan het lekkerst is voor onze Limoncello. Bovendien bevat hard water enorm veel goede ingredienten als calcium, mineralen en magnesium. Super gezond dus!
Suiker
Wij gebruiken kandij als zoetstof. Na een lange tijd proeven zijn we erachter gekomen dat kandijsuiker de ultieme zoetstof voor onze heerlijke limoncello is. Kandij is een gekristalliseerde vorm van suiker die in zuiverheid normale kristalsuiker voorbij gaat. Dit betekent dat we minder suiker hoeven toe te voegen voor hetzelfde resultaat. Daarnaast geeft kandij onze limoncello een heerlijk pure nasmaak.
Alcohol
Wij gebruiken 96% pure alcohol. Deze alcohol is zo puur dat er geen nare bijsmaken aan zitten. Oftewel niks wat de heerlijke pure smaak van onze limoncello kan beïnvloeden.
Previous slide
Next slide

Gijs Grootens

eigenaar | Sales

gijs@culaccino.nl

Bas Grootens

eigenaar | accounting

bas@culaccino.nl

Casper Hogeweg

eigenaar | marketing

casper@culaccino.nl