Laat de blaadjes gelatine vijf minuten weken in een kom met koud water.
Vermaal de koekjes. Doe de koekkruimels daarna in een kom.
Smelt de boter. Giet de gesmolten boter rustig bij de koekkruimels. Constant blijven roeren, zodat de kruimels de boter gelijkmatig kunnen opnemen.
Pak er een springvorm bij met een diameter van ongeveer 24 cm. Bekleed de bodem met bakpapier. Doe de koekkruimels in de vorm en druk dit aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm daarna even weg in de koelkast tot later gebruik.
Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten daarna uit.
Doe het sap in een pannetje en voeg de Limoncello toe. Breng tegen de kook aan.
Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze toe aan het pannetje. Roer tot alles is opgelost. Zet het vuur daarna uit.
Mix de suiker, de kwark en de mascarpone tot een romig mengsel.
Giet dan Limoncellomengsel erbij en roer dit er goed doorheen.
Pak de springvorm er weer bij en giet de vulling op de koekjesbodem. Laat de taart daarna minstens vier uur opstijven in de koelkast.
Garneer de kwarktaart tot slot met een beetje van de geraspte citroenschil.