Ingredienten voor 4 porties
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
70 gram suiker
2 citroenen
100 gram Cantuccini koekjes
40 ml Culaccino limoncello
Mix de slagroom met de suiker stijf.
Was één van de citroenen af onder de kraan en droog hem af. Rasp de schil en voeg dit toe aan de slagroom.
Schep de mascarpone erbij het mix het geheel tot een romige massa.
Hak de cantuccini koekjes in grove stukjes.
Pak er vier glaasjes bij en verdeel wat van de koekjes over de bodem. Giet er een klein beetje Limoncello over.
Maak daarna een laagje met het romige mengsel.
Verdeel er weer wat stukjes koek over met wat Limoncello.
Eindig met een laagje van het romige mengsel.
Snijd de andere citroen in schijfjes. Garneer de toetjes vlak voor het serveren met een schijfje citroen. Rasp de schil van het overgebleven stukje citroen en maak de citroentoetjes daarmee af.
Ingredienten voor 1 porties
500 gram volle kwark
250 gram mascarpone
175 gram witte basterdsuiker
8 blaadjes gelatine
250 gram cantuccini alla mandorla koekjes
125 gram ongezouten (room)boter
150 ml Culaccino
2 citroenen
Laat de blaadjes gelatine vijf minuten weken in een kom met koud water.
Vermaal de koekjes. Doe de koekkruimels daarna in een kom.
Smelt de boter. Giet de gesmolten boter rustig bij de koekkruimels. Constant blijven roeren, zodat de kruimels de boter gelijkmatig kunnen opnemen.
Pak er een springvorm bij met een diameter van ongeveer 24 cm. Bekleed de bodem met bakpapier. Doe de koekkruimels in de vorm en druk dit aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm daarna even weg in de koelkast tot later gebruik.
Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten daarna uit.
Doe het sap in een pannetje en voeg de Limoncello toe. Breng tegen de kook aan.
Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze toe aan het pannetje. Roer tot alles is opgelost. Zet het vuur daarna uit.
Mix de suiker, de kwark en de mascarpone tot een romig mengsel.
Giet dan Limoncellomengsel erbij en roer dit er goed doorheen.
Pak de springvorm er weer bij en giet de vulling op de koekjesbodem. Laat de taart daarna minstens vier uur opstijven in de koelkast.
Garneer de kwarktaart tot slot met een beetje van de geraspte citroenschil.